Salon Guui House and Office / stpmj

first_img “COPY” CopyAbout this officestpmjOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOfficesOffice buildingsRefurbishmentRenovationGwangjin-guSouth KoreaPublished on August 15, 2019Cite: “Salon Guui House and Office / stpmj” 15 Aug 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Salon Guui 住宅兼办公 / stpmj是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects City:Gwangjin-guCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Bae JihunRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionLightsVibiaCeiling Lights – BIGMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCap‘Salon Guui’ seeks a new possibility of refurbishment for an 80’s popular residential building type in Korea. The old building is 3 stories; semi-basement, uplifted 1st floor and the 2nd floor, which has independent accesses representing spatial features of the 80’s building. It used to hold 5 residential units: 2 units for semi-basement, 1 for the 1st and 2 for the 2nd floor. The refurnished holds an office in semi basement and the 1st floor, and a single family residential for the owner of the office in the 2nd floor.Save this picture!© Bae JihunThe main working space of the office is placed in the semi basement. The 1st floor connected through cut-out slab from the semi-basement provides with multi-purposes, as a place of conference, exhibition for a guest, a space of rest and a theater for both office staffs and residents. Placed in between office at the semi-basement and residential at the second level, this uplifted 1st floor works as a ‘salon’ in the whole building.Save this picture!© Bae Jihun‘Salon Guui’ advocates the value of architectural types, elements and finishes in the old building as a ‘collective style’ representing the 80’s. Independent access structure, details of Korean bay window, the concrete eaves and shingle, decorative stone stair guardrail, granite cladded concrete foundation and various plumbing systems have been maintained. Inside the project carefully reveals the inner layers, hidden materials and envelops’ changes in its 30 years history.Save this picture!© Bae JihunSave this picture!© Bae JihunThe east side wall and slab in the 1st floor has the trace of the changes, from building’s construction, expansion and renovation. It shows 80’s unusual tectonics and material uses in its transition, such as red bricks piled up on granite bases, a window used as a niche and troweled surfaces for decorative moldings for people to experience 3 different time layers in one building.Save this picture!© Bae JihunSave this picture!© Bae JihunMinimized new finishes are applied in exterior and interior. New mortar matching brick of the building is overlaid directly on existing mortar giving a monolithic sense of the volume. Old stair handrail and guardrail is wrapped with colored stainless steel panel. Typical Terrazzo floor with 900mm brass grid in 80’s is reinterpreted as a treated scale of line and surface.Save this picture!© Bae JihunThe 1st floor finish, 150 mm x150mm brass grid filled with black concrete and dark gray aggregates, has a ratio of distorted proportion of the grid to the size of the aggregates’ cross section. Without the extra finishes ‘Salon Guui’ makes 80’s Korean atmosphere unique with clear intention, strategy and detailing.Save this picture!© Bae JihunProject gallerySee allShow lessMy House / Xutan WangSelected ProjectsPoint Nepean Residence / B.E ArchitectureSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/923001/salon-guui-house-and-office-stpmj Clipboard Photographs Save this picture!© Bae Jihun+ 35Curated by Paula Pintos Share Salon Guui House and Office / stpmj Architects: stpmj Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/923001/salon-guui-house-and-office-stpmj Clipboard Photographs:  Bae Jihuncenter_img CopyHouses, Office Buildings, Renovation•Gwangjin-gu, South Korea 2019 Houses ArchDaily Salon Guui House and Office / stpmjSave this projectSaveSalon Guui House and Office / stpmj Hangil Engineering South Korea Area:  195 m² Year Completion year of this architecture project Structural Engineering: Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *