Quinta da Baroneza House / Belluzzo Martinhao Arquitetos

first_imgQuinta da Baroneza House / Belluzzo Martinhao ArquitetosSave this projectSaveQuinta da Baroneza House / Belluzzo Martinhao Arquitetos ArchDaily Houses Photographs “COPY” Quinta da Baroneza House / Belluzzo Martinhao Arquitetos Architects: Belluzzo Martinhao Arquitetos Area Area of this architecture project Brazil Area:  10710 ft² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Bragança Paulista, Brazil Save this picture!© Mariana Orsi+ 26Curated by Pedro Vada Sharecenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908447/quinta-da-baroneza-house-belluzzo-martinhao-arquitetos Clipboard Manufacturers: Breton, Jatobá, Lumini, Petramar, Via MetalSave this picture!© Mariana OrsiRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. The starting point of the project was to take advantage of the best visuals of the landscape and to impact as little as possible on the natural topography of the terrain. The front of the land is very extensive, 80 meters long, with a slight slope accompanying the street. The architectural solution was the creation of a monolithic volume landing on the ground, taking advantage of the slope to create the garage span and the volume of the lower deck, with the sauna and spa.Save this picture!© Mariana OrsiThe project was designed in a contemporary style, organized by the integration of environments, straight lines, large volumes and purity of the chosen materials.Save this picture!© Mariana OrsiAccess to the residence is by the route of a path in cobblestones with grass that passes through the social entrance and follows to the garage in the lower level. The guests can already access the living room through the main door made of freijó wood, which is protected by a pergola in metal structure and wooden lining. While locals, when they arrive for the weekend, they can park in the vehicle shelter and access the internal stairway that provides direct access to the intimate hallway.Save this picture!© Mariana OrsiThe living and gourmet balcony is totally integrated, through large glass window frames, can be going to be built in the wall of the total holding. The idea was to provide living, balcony and pool, at the same level and completely connected, increasing the conviviality of the family and guests.Save this picture!© Mariana OrsiThe intimate area is distributed along the entire glass corridor protected by the brises of aluminum slats. There are four identical suites, all facing the pool view, plus the master suite, which has its exclusive balcony, facing a beautiful view of the region’s skyline. Still in the intimate area, there is a home theater and an intimate living room.Save this picture!© Mariana OrsiThe kitchen is next to the living room, but closed, because the residents receive many guests and needed a large kitchen for the employees to work. But despite being separated from the living room, it has a large glass opening that leads to an enclosed garden that allows a pleasant entrance of light and ventilation, as well as a look for the small, cozy garden.Save this picture!Lower floor planSave this picture!Ground floor planThe applied materials were designed to highlight the volumes of the architecture, besides providing an integration with nature. The volume of the lower floor is a block of wood stone that gives base to the upper volume lighter, in which predominate painting in texture in white color, glass, slatted concrete and shutters of aluminum in color corten.Save this picture!© Mariana OrsiProject gallerySee allShow lessMonastery of the Sisters of St. Francis / PORTSelected ProjectsSavoy Saccharum Resort & Spa / RH+ ArquitectosSelected Projects Share 2016 “COPY” Year:  CopyAbout this officeBelluzzo Martinhao ArquitetosOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBragança PaulistaBrazilPublished on January 02, 2019Cite: “Quinta da Baroneza House / Belluzzo Martinhao Arquitetos” [Residência Quinta da Baroneza / Belluzzo Martinhão Arquitetos] 02 Jan 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908447/quinta-da-baroneza-house-belluzzo-martinhao-arquitetos Clipboard Photographs:  Mariana Orsi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *